Volta Limburg Classic

De jaarlijks terugkerende Hel van het Mergelland, tegenwoordige de Volta Limburg Classic hetend, word gehouden in April. Deze klassieker kent een mooie erelijst van winnaars.  Zaterdag rijden de beroepsrenners en op zondag word de toerversie gereden van “de Hel”, waarbij de renners kunnen kiezen uit 3 verschillende tochten/afstanden.

Op de site van de Hel van het Mergelland, staat over deze klassieker het volgende geschreven:

De Volta Limburg Classic behoort tot de zwaarste klassiekers in de Nederlandse wielerwereld en zal dit jaar voor de 40ste keer verreden worden. De sportieve waarde van de wedstrijd heeft zich de afgelopen jaren telkens weer bewezen, de kwaliteit van de organisatie is dermate goed dat het internationale karakter van de wedstrijd in de loop der jaren sterk is toegenomen.

De Volta Limburg Classic is voor de eerste keer (toen de benaming Hel van het Mergelland) verreden in 1973 in het kader van de Amateur-Top-Competitie. Tot 1992 is de wedstrijd als zodanig verreden. Al die jaren werd de wedstrijd omschreven als een “Parel van de Wielersport”. De Volta Limburg Classic is een wedstrijd van zware beklimmingen, snelle afdalingen, vroege uitvallers, regen- en hagelbuien, valpartijen, nipte overwinningen, talentvolle winnaars en natuurlijk ook……ronde-missen.

Kortom, de moeite waard om eens te bezoeken of wellicht mee te rijden!

Designed by Rob Willems